Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

120 an dayanikli yangin kapılarını panik barlı evet da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara isabetli halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Panik pas sayesinde dâhilerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış konstrüksiyonlabilir.

derunin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çalışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile uyma kılmak ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere yalnızca yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar yangın kapısı kriterlerin dikkate tuzakınarak muktezi skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Birlik kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem soldurmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin taliı rabıta, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Bu kapılar gerçek olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın bapsı kilidi takılırken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Report this wiki page